9 tips om energie te besparen!

Schrikt u ook altijd van die hoge energiefactuur? Heb ik weer zoveel elektriciteit en/of gas verbruikt? Wij geven u 9 tips zodat u heel makkelijk kunt besparen op uw energiefactuur.


Inhoud van dit artikel


9 tips om energie te besparen!

 1. Wist u dat maar slechts 5% van de energie die een gloeilamp verbruikt wordt omgezet in licht. Maak daarom gebruik van energie zuinigere alternatieven zoals bijvoorbeeld LED licht.
 2. Wanneer u kiest voor een energiezuinige manier van koken, kies dan voor koken op gas. Dit is namelijk vele malen zuiniger dan koken op inductie of elektriciteit.
 3. Laat elektrische apparaten niet op stand-by staan. Ook dit kost namelijk energie. Dit verschijnsel wordt ook wel sluipverbruik genoemd.
 4. Was op een lagere temperatuur. Vrijwel alle wasmiddelen wassen goed schoon op 30 graden.
 5. Zet de afzuigkap na het koken direct uit. Hierdoor bespaart u elektriciteit en de warme lucht in de keuken wordt niet naar buiten geblazen.
 6. Heeft u ook vaak last van koude voeten? Blijf niet op blote voeten of sokken lopen, maar trek een paar warme sloffen aan. U zult merken dat de gevoelstemperatuur omhoog schiet.
 7. Ontdooi de vriezer regelmatig en voorkom ijsafzetting. Hierdoor verbruikt u niet alleen minder energie maar, het verlengt ook de levensduur van de vriezer.
 8. Hang de was op een droogrek of waslijn in plaats van in de droger. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.
 9. Sluit elektrische apparaten aan op een stekkerdoos met aan- en uit schakelaar. Hierdoor kunt u meerdere apparaten tegelijk uitschakelen. Dit is ook handig wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Terug naar boven


Zit u ook niet te wachten op nog hogere tarieven?

Laat zo spoedig mogelijk uw energietarief kosteloos controleren.


11 gedachten over “9 tips om energie te besparen!”

  • Een led of spaarlamp is ongeveer 8 maal zuiniger dan een gloeilamp. Vroeger wist je dat een lamp van 60 Watt meer licht gaf dan een lamp van 40 Watt. Maar nu gebruiken we led- of spaarlampen en die geven veel meer licht bij een lager Wattage. Op de verpakking staat aangegeven wat je van de lamp mag verwachten en er staat een energielabel op. Heeft de lamp geen energielabel, zoek dan op de verpakking naar het aantal Lumen (lm) en het aantal Watt. Lumen is de lichtopbrengst van de lamp.

   Beantwoorden
  • Spaarlampen verbruiken minder als ze lang branden.led verbruikt direct minder.voorbeeld gloeilamp 50 watt geeft minder fell licht dan led verlichting van 2,5 watt. Vervang al je lampen naar led en je betaalt veel minder.

   Beantwoorden
 1. Voorzichtig,want led lampen gaan veel minder lang mee dan we lezen op de verpakking(15000uren)
  Ze geven wel veel licht en verbruiken quasi niets,maar ze kosten nog altijd te veel!

  Beantwoorden
 2. Dag , mischien kan iemand me zeggen hoeveel energie er eigenlijk voor de schakelaar van led verlichting verbruikt wordt —-> 240V ac transformeren naar 12v dc <— dat steeds stand by staat gebruikt toch ook al wat op 24H dacht ik of niet ?
  gr
  rik

  Beantwoorden
  • Beste Rik, een verbruik is er wanneer er een belasting aan hangt. Dat geld ook voor de omvormer naar 12V= . Echter de oude types met transformator hebben op zich ook een verbruik, zonder dat ze belast worden. Je kan dit meten met een OHM meter(weerstand) Om het verbruik(P) te kennen moet je spanning(U) vermenigvuldigen met de stroomsterkte (I) (amperes)

   Beantwoorden
 3. gans ons huis is nu energie zuinig overal ledlampen en de inductie kookplaat heb ik laten aanpassen tot een A++
  alle andere elektrisch materiaal is een A+++ of A++++.
  maar de meter blijft zijn toeren draaien zoals voorheen.

  Beantwoorden

Geef een reactie